Categorie

Waarom aquariumverlichting kopen?

Aquariumverlichting heeft grote invloed op je aquarium. De hoeveelheid licht en de kleur van het licht hebben invloed op de groei van planten en algen. Dat is belangrijk, want vissen maken afvalstoffen aan die (soms) gevaarlijk kunnen zijn. Bacteriën zetten die afvalstoffen om in stoffen die de planten kunnen opnemen en de planten geven zuurstof af die de vissen nodig hebben. Daarnaast heeft aquariumverlichting ook invloed op de uitstraling van het aquarium. Je wil natuurlijk je vissen goed kunnen zien!

Ook regelt licht het dag- en nachtritme van de vissen. De meeste vissen slapen ’s avonds. Vissen zijn minder actief als ze slapen. Als ze slapen hebben ze hun ogen open en zwemmen vaak lager en slomer. Van een kleine schok of stoot kunnen vissen al wakker schieten. Bij aquariumverlichting kopen is het daarom belangrijk om licht te kopen dat langzaam feller kan worden of kan dimmen, zodat de zonsopkomt en zonsondergang kunnen worden nagebootst.

Soorten aquariumverlichting

Bij aquariumverlichting kopen heeft Grootstedierenwinkel.nl twee soorten lampen, namelijk LED en TL. De meest gestelde vraag is: welke is beter?

TL is het meest gekozen als het gaat om aquariumverlichting. Het voordeel van TL is dat ze geschikt zijn voor diepere aquaria (mits je reflectoren gebruikt). TL is ook de goedkoopste optie, want in aanschaf zijn deze lampen voordeliger. Houd er ook rekening mee dat TL warm wordt en dat het nooit in aanraking mag komen met het water.

LED wordt nog iets minder gekozen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat LED duurder is in aanschaf. Toch is het een goede keuze om te overwegen, want het voordeel van LED is dat het stukken minder energie verbruikt dan TL. Dit is gunstig aangezien de aquariumverlichting tot ongeveer 14 uur per dag brandt. Daarnaast heeft LED ook meer technische mogelijkheden.

Aquariumverlichting kopen

Je weet nu bijna alles over aquariumverlichting kopen. Kortom: aquariumverlichting is een belangrijk onderdeel van het aquarium. Wil jij aquariumverlichting kopen? Dan ben je bij Grootstedierenwinkel.nl aan het juiste adres. Wij hebben een breed assortiment aan aquariumverlichting. Aquariumverlichting heeft natuurlijk invloed op de uitstraling van het aquarium, maar er zijn meer mogelijkheden. Grind is ook een belangrijk onderdeel van het aquarium. Het geeft niet alleen een mooie uitstraling, maar het geeft de waterplanten ook een goede houvast. Daarnaast is het een thuisbasis voor allerlei nuttige bacteriën. Benieuwd naar onze diverse soorten grind? Neem dan een kijkje!