Waarom krabt een kitten eigenlijk?  

Rekken en strekken is zeer goed voor degeest vaneen kitten en zorgt dat ze hun souplesse behouden. Dit helpt de kat om zich sneller te kunnen verplaatsen en beter te reageren op plotselinge situaties. Het krabben aan een kitten krabpaal helpt je kitten ook om meer ontspannen te raken. Hij kan zijn energie kwijt en is daarna ook rustiger.  

Het krabben aan een kitten krabpaal zorgt dat kittens daarbij hun nagels schoonmaken. Het vuil wordt verwijderd onder de nagels en blijft achter aan de kitten krabpaal. Nagels zijn hierdoor weer schoner en dit bevordert ook het klimmen.  

Naast het wrijven met hun kop en de geurklier boven de staart bakenen kittens ook hun territorium af met hun nagels. Bij het krabben aan een kitten krabpaal laat de kitten via de nagels een geur vrij die achterblijft op de kitten krabpaal, hierdoor bakent de kitten zijn territorium af.  

Welke krabpaal moet je kiezen?  

Inmiddels zijn er al heel wat krabpalen op de markt, waardoor je soms niet meer weet welke je nu moet hebben. Wij leggen je uit waar je op moet letten.  

Het is belangrijk om te weten of jouw kitten horizontaal of verticaal krabt. Weet je dit nu niet, let dan goed op of de kitten vaak aan het kleed krabt (horizontaal) of aan de bank of andere meubels (verticaal).  

Krabt je kitten het liefst horizontaal? Kijk dan naar een kitten krabpaal met bijvoorbeeld een krabplank of een krabmat. Als je kitten juist meer staat, kijk dan naar een kitten krabpaal die wat groter is dan de kitten zelf. Hierdoor stimuleer je dat de kitten zich moet uitstrekken. Daarnaast kun je kiezen voor meer verhogingen op een krabpaal, waardoor kittens ook nog omhoog kunnen klimmen.  

Plaatsing van je kitten krabpaal 

Een kitten krabpaal zet je vaak neer waar de kitten al neiging had om te krabben. Dit zal dus vaak naast een bank of stoel zijn. Hierdoor zorg je dat de kitten de kitten krabpaal gebruikt in plaats van jouw meubels. Plaats eventueel kittenspeeltjes boven op de kitten krabpaal, dit is een leuke uitdaging voor de kitten.