Categorie

Merken

Waarom een bench kopen?

Een bench kopen kan verschillende voordelen opleveren voor je hond. Zo wordt een bench vaak gezien als veilig haven. Het is in veel gevallen de plek waar je hond slaapt en rust ervaart. Een hondenmand kan ook die veiligheid bieden voor je hond. Een bench kopen heeft naast het creëren van een veilige haven nog andere voordelen:

  • Wanneer je jouw puppy (of volwassen hond) kort alleen thuis laat is een bench een ideale plek om je puppy in te doen. Zo kan hij/zij geen stoute dingen ondernemen zoals meubels of schoenen slopen.
  • Een bench kopen is ook verstandig als je veel zal gaan reizen met je hond. Er zijn ook benches die speciaal zijn ontwikkeld voor in de auto. Een gewone bench kan vaak ook in de auto, mits deze stevig, compact en goed vast te zetten is in de auto.
  • Puppy’s moeten vaak hun rust nog vinden in huis. Een bench kan helpen om verplicht uit te rusten.

Geen strafplek

Het is belangrijk dat de bench niet gebruikt wordt als strafplek. Hierdoor zal je hond een negatieve associatie krijgen met de bench en het niet meer zien als een veilige plek waar hij/zij kan ontspannen.

Verschillende soorten benches

Bij het zoeken naar een perfecte bench kom je vele verschillende benches tegen. Waar moet je rekening mee houden tijdens de zoektocht?

  • Allereerst is de afmeting van de bench belangrijk. Meet je hond op van staart tot kop en van poot tot kop. De bench dient ongeveer 15 cm groter en langer te zijn dan de hond. Zo kan je hond er gemakkelijk in staan en draaien.
  • Daarnaast zijn er verschillende soorten benches, zoek je een bench voor thuis of ga je voor een reisbench? Een reisbench is gemakkelijk vast te maken in bijvoorbeeld de auto.
  • Tot slot heb je keuze uit verschillende materialen. Ga je bijvoorbeeld voor een draadbench, een kunststof bench of een bench met kast. Bekijk ons volledige aanbod honden benches en vergelijk de verschillende opties!