Waarom een kattenhalsband?

Een kattenhalsband heeft als voordeel dat je jouw eigen kat makkelijker kan onderscheiden van de rest. Heb je twee bijna identieke katten? Met elk een andere halsband houd je ze makkelijker uit elkaar. Ze kunnen ook gebruikt worden om adresgegevens van de kat aan te bevestigen, zodat anderen weten dat de kat een eigenaar heeft en geen straatkat is.  Dit is ook handig als de kat een ongeluk heeft gehad. De veroorzaker of omstanders kunnen dan contact opnemen met de eigenaar. Het is ook mogelijk om een kattenbel aan de kattenhalsband te bevestigen. Deze bel zorgt ervoor dat de kat niet meer ongestoord op wilde dieren kan jagen, want de bel verraadt elke beweging van de kat. Daarnaast zijn er kattenhalsbanden met een chip. Deze chip staat in verbinding met een kattenluik. Hierdoor kan alleen jouw kat door het kattenluik. Een chip in kattenhalsband maakt het mogelijk om je kat te tracken waardoor je altijd ziet waar hij is.

Waar moet je opletten bij de aanschaf van een kattenhalsband?

Een belangrijke eigenschap van een kattenhalsband is een breekbandje. Een breekbandje zorgt ervoor dat wanneer de kat ergens achterblijft haken of hangen deze met een beetje kracht losbreekt. Dit voorkomt dat katten buiten achter takken of andere objecten blijven haken wat kan leiden tot verwondingen. Een belletje mag voor een kat niet te hard zijn. Katten hebben een goed gehoor en een te harde bel kan storend zijn. Als je denkt dat je kat hier last van heeft, laat hem dan niet naar buiten tijdens de schemering. Dit is het moment waarop veel katten jagen. Hierdoor voorkom je dat jouw kat met dode muizen of andere dieren binnen komt wandelen.

De juiste kattenhalsband kiezen.

Er zijn veel mogelijkheden in soorten en kleuren. Wil je een kattenhalsband die bij je kat past? Kijk dan eens naar ons aanbod. Hier vind je een groot aanbod aan huisdierartikelen en kattenhalsbanden voor jouw dierenvriend.