Wat moet ik weten?

Een knaagdieren ruif is een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld een bak. Dit komt omdat een knaagdieren ruif in de lucht hangt, in tegenstelling tot een bak, die op de grond staat. Als een bak op de grond staat, kan het nog weleens gebeuren dat hier andere dingen in komen dan alleen voer. Dat wil je absoluut niet, want je wilt dat je knaagdier gezond blijft. Bij een ruif gebeurt dit niet. Doordat de ruif in de lucht hangt of iets van de grond af staat, is het lastiger om hier andere dingen in te krijgen. Als je een ruif installeert in je kooi, heb je geen last van voedselverspilling, omdat het voer op één plek blijft zitten en er niet uit kan. Een ruif is gemaakt van duurzame materialen zoals gevlamd hout of metaal. Dat betekent dus ook dat een knaagdieren ruif een lange levensduur heeft.

 

Soorten & maten

Knaagdier ruiven zijn er in verschillende soorten en maten. Voor elk knaagdier is wel een op maat gemaakte ruif beschikbaar. Denk hierbij aan bijvoorbeeld cavia’s; dat zijn over het algemeen de wat grotere knaagdieren die vaak een wat grotere ruif nodig hebben. Maar muizen of chinchilla’s willen liever een wat kleinere ruif. Een belangrijk aandachtspunt bij een ruif is dat je deze wel constant bijvult. Als er te weinig eten in zit en kan jouw knaagdier er misschien niet bij. Een goed gevulde ruif is dus essentieel.

 

Meer dan knaagdier ruiven

Buiten knaagdier ruiven bieden wij nog veel meer spullen voor je knaagdier. Denk bijvoorbeeld aan alle benodigdheden voor het voer van je knaagdier, zoals drinkflessen of voerbakken. Ook is het belangrijk om je knaagdier fit te houden, wat je kunt doen met speelgoed. Dit verschilt natuurlijk per knaagdier, dus kijk goed naar het gedrag van jouw huisdier en pas daar zijn spullen op aan. Geef jouw knaagdier wat het beste bij hem past en kies jouw ideale ruif!