Water drinken is belangrijk

Net als voor mensen is het voor honden ook erg belangrijk om voldoende water te drinken. Het lichaam van je hond bestaat namelijk voor 50% tot 65% uit water. Daarnaast is water voor honden bij bijna elk proces in het lichaam essentieel. Op warme dagen of wanneer je hond veel beweegt zal hij/zij nog meer water moeten drinken. Honden kunnen hun warmte alleen kwijt via hun tong en voetzolen. Water drinken zorgt er dan weer voor dat het lichaam afkoelt.

Soorten honden drinkbakken

Er bestaan veel verschillende soorten honden drinkbakken. De traditionele honden drinkbakken lijken vaak op een voerbak. Deze zijn er in verschillende materialen. Kies bijvoorbeeld voor kunststof, keramiek of rvs. Wanneer jouw hond vaak de waterbak omgooit kun je het beste kiezen voor een wat zwaardere waterbak. Is dat niet voldoende of wil je graag jouw vloer beschermen tegen water? Leg een placemat onder de waterbakken! Voor onderweg of op vakantie is een opvouwbare drinkbak erg handig. Zo kun je jouw hond elk moment drinken geven en vouw je de bak weer gemakkelijk op.

Waterfontein honden

Naast de traditionele honden drinkbakken zijn de waterfonteinen voor honden ook erg populair. Een waterfontein voor je hond kan ervoor zorgen dat je hond meer water gaat drinken. Dit komt doordat er in een waterfontein constant water stroomt, dit stimuleert je hond om hiervan te drinken. Een waterfontein heeft daarnaast nog een voordeel; het water wordt gefilterd waardoor je hond schoon en hygiënisch water drinkt. Wanneer je hond last heeft van nier- en/of urinewegproblemen is het ook verstandig om een waterfontein aan te schaffen. Hierdoor zal je hond meer water gaan drinken, dit voorkomt meer problemen aan de nieren en/of urinewegen.

Bestel eenvoudig bij De Grootstedierenwinkel.nl

Een nieuwe honden drinkbak bestel je eenvoudig bij De Grootstedierenwinkel.nl, wij leveren de nieuwe bak bij jou thuis af. Bij de Grootstedierenwinkel.nl hebben we naast een groot aanbod drinkbakken ook allerlei andere producten voor jouw hond. Denk bijvoorbeeld aan voer, speeltjes, benches en manden. Vind alles voor jouw hond bij De Grootste Dierenwinkel.nl!