Dwerghamsterkooi kopen

Wij beschikken over verschillende dwerghamsterkooien van diverse materialen. Zo hebben we luxe houten verblijven of aluminium verblijven met tralies van onder andere gaas. Dwerghamsters vinden het fijn om in buisjes of andere beschutte plekken te zitten in hun dwerghamsterkooi. Zorg daarom dat je lege wc-rolletjes bewaart en ze bijvoorbeeld in de kooi stopt, of overweeg om een speelbuis te kopen voor je dwerghamsterkooi. Een plekje voor zichzelf in de kooi vindt de dwerghamster ook fijn. Dit kan hij eventueel vullen met hooi om er zo een mooi knaagdierhuisje van te maken voor zichzelf.

 

Goed om te weten

Dwerghamsters hebben angst voor alles wat van bovenaf komt, bijvoorbeeld je hand. Kijk dus goed uit met het oppakken van je dwerghamster; hij kan hier namelijk van schrikken. Aan de andere kant zijn dwerghamsters ook hele stoere dieren; sommige leven namelijk in Rusland bij temperaturen van soms wel -30 Celsius. Er bestaan verschillende soorten dwerghamsters. Zo heb je de Syrische dwerghamster. Deze hamster heeft een staart en is een kei in klimmen. Ook is deze hamster vaak overdag in slaap, en kan het voorkomen dat hij een winterslaap houdt. Een ander voorbeeld is de Russische dwerghamster; deze is een stuk actiever overdag. De Chinese dwerghamster heeft een lange staart, in tegenstelling tot de Russische, die een kleine of soms helemaal geen staart heeft.

 

Voer

Het voer van een dwerghamster varieert enorm. Zo kun je een dwerghamster gedroogde kruiden, bloemen of bladeren geven, maar bijvoorbeeld evengoed als insecten. Ook noten en pitten of bijvoorbeeld gedroogde bladeren; de variatie maakt het betaalbaar en leuk. Hamstersnacks zijn natuurlijk altijd aan te raden. Voer jouw dwerghamster geen rauw vlees of rauwe vis en ook geen honden- of kattenvoer; dit kan gevaarlijk zijn voor een dwerghamster. Ook alles wat zuivel bevat kun je beter niet aan je dwerghamster geven.

 

Meer dan alleen dwerghamsterkooien

Bij de Grootstedierenwinkel.nl leveren wij veel meer dan alleen dwerghamsterkooien. We verkopen kooien voor al je knaagdieren. Denk hierbij aan frettenkooien of rattenkooien. Ontdek onze selectie aan kooien en shop vandaag nog!