Konijnenkooi kopen

Het kopen van een konijnenkooi kan een flinke klus zijn. Er is namelijk enorm veel keuze en het is dan maar net waar je naar op zoek bent. Konijnen vinden het heerlijk om rond te rennen en dat is tenslotte ook heel belangrijk. Beweging is namelijk een bouwsteen voor hun gezondheid. Bij het kopen van een konijnenkooi moet je het gedrag van je konijn goed uitpluizen en kijken wat het best bij je kleine vriend past.

 

Verplaatsbaarheid

Het voordeel aan een konijnenkooi is dat die makkelijk verplaatsbaar is. Daarnaast kan je er makkelijk snacks aan vast maken, denk aan knaagstokken en zoutlikstenen. Ook kun je kiezen voor een konijnen ren. Ook die is makkelijk verplaatsbaar en zorgt voor veel ruimte voor jouw konijn. De ondergrond voor een ren kan zand, tegels of gras zijn. Je kunt de ren dus ook in de tuin plaatsen en zo een natuurlijke omgeving creëren voor je konijn. Let wel op, want bij zachte grond wil het konijn graven. Wil je de ren toch op een zachte ondergrond zetten, zorg dan goed voor afleiding, Denk hierbij aan speelgoed of knaagstokken.

 

Ruimte

De ruimte in je konijnenkooi is natuurlijk enorm belangrijk. Houd daarom de norm aan van vier keer de lichaamslengte van je konijn. Maar onthoud altijd dat konijnen dol zijn op spelen en rennen en dat een beetje extra ruimte dus nooit kwaad kan. Een te kleine leefomgeving voor je konijn kan gevaarlijk zijn, zo kan het konijn te dik worden of ontstoken voetzooltjes krijgen. Konijnen vinden het erg fijn om ergens onder te zitten, dat zit in hun instinct. Zorg daarom dat je een overdekt plekje hebt in je kooi.

 

Meer dan konijnenkooien 

Bij de Grootstedierenwinkel.nl bieden we meer dan alleen konijnenkooien. We beschikken over kooien voor alle soorten knaagdieren, denk aan ratten kooien, cavia kooien, en ook konijnenhokken. Ook kun je bij ons terecht voor alle andere benodigdheden voor je knaagdier, zoals cavia- of chinchillavoer en speelgoed.