Waarom honden werpspeelgoed?

Honden werpspeelgoed heeft verschillende voordelen:

  • Plezier: grote kans dat je hond veel plezier haalt uit een werpspel en het apporteren.
  • Lichamelijke gezondheid van je hond: het is voor je hond erg gezond om lekker heen en weer te rennen. Het zorgt voor een verbeterde motoriek, coördinatie en evenwichtsgevoel.
  • Band tussen baasje en hond: het spelen met honden werpspeelgoed versterkt de band tussen het baasje en de hond. Het geeft de kans om te werken aan het vertrouwen.
  • En tot slot kan je hond lekker al zijn energie lekker kwijt tijdens het heen en weer rennen.

Soorten honden werpspeelgoed

Er zijn veel verschillende soorten honden werpspeeltjes. Bij de Grootste Dierenwinkel hebben we ook een groot aanbod. Ons verschillende honden werpspeelgoed op een rijtje:

  • Ballen: het meest makkelijke en voor de hand liggende werpspeelgoed zijn tennisballen en rubberen ballen. Deze zijn makkelijk te werpen en in allerlei verschillende maten en gewichten verkrijgbaar. Zo kun je voor een wat grotere hond een wat grotere en zwaardere bal kiezen en voor een kleinere hond een lichtere en kleinere bal.
  • Frisbees: ook frisbees zijn er in allerlei maten en materialen. Daarbij is het belangrijk om te kiezen voor een frisbee die geen schade aan de tanden aanbrengt. Een wat zachter materiaal zoals rubber is daardoor ideaal. Pas de grote van de frisbee aan, aan de grote van je hond.
  • Ball-launchers: een balkatapult oftewel een ball-launcher is zeer geschikt om ballen ver te gooien. Met een moeiteloze beweging komt de bal ver en hoog. Daarnaast kun je de bal gemakkelijk oppakken zonder te bukken en vieze handen te krijgen.
  • Werpstokken: een tak uit het bos is vaak erg breekbaar. Daarom zijn werpstokken ideaal, deze zijn gemaakt stevig materiaal en kunnen dus niet breken. Wel heb je hetzelfde plezier omdat het dezelfde vorm bevat!
  • Overige speeltjes: naast de bovenstaande genoemde speeltjes zijn andere speeltjes in de vorm van bijvoorbeeld een kip, varken, gitaar of flamingo ook geschikt voor het apporteren op korte afstand.

De Grootste Dierenwinkel biedt een groot assortiment hondenspeelgoed aan. Naast werpspeelgoed hebben wij ook hondenknuffels, interactief speelgoed, kauwspeelgoed, etc. Voor iedere hond een passend speeltje bij de Grootste Dierenwinkel!