Waarom puppyspeelgoed?

Er zijn verschillende redenen waarom het aanschaffen van puppyspeelgoed goed is voor je pup. Hieronder enkele op een rijtje:

  • Puppy’s zitten bomvol energie en willen graag op ontdekking. Waarschijnlijk kun je zelf niet iedere minuut van de dag spelen met je hond. Door speeltjes kan hij/zij zichzelf vermaken.
  • Naast het vermaken is het ook goed voor de ontwikkeling om samen te spelen met je pup. Hierdoor bouw je aan de band tussen jou en de hond en leert je pup sociale vaardigheden.
  • Puppyspeelgoed zorgt ervoor dat de hersenactiviteiten van je hond gestimuleerd worden. Hierdoor wordt je hond slimmer en kan hij/zij steeds ingewikkeldere speeltjes en spelletjes aan.

Soorten speeltjes

Er zijn verschillende speeltjes die je je pup kan aanbieden. Elk soort speeltje heeft weer een andere functie. Afhankelijk van de behoefte van jouw hond kun je kiezen uit de verschillende soorten speeltjes:

  • Zachte knuffels: een knuffel kan een puppy het gevoel geven van veiligheid en vertrouwen. Vaak zie je ook dat puppy’s het daarom fijn vinden om met en zachte knuffel te slapen. Het kan zelfs verlatingsangst verminderen of voorkomen.
  • Kauwspeelgoed: een puppy wil graag alles ontdekken en doet dit vooral door overal in te bijten. Om het baldadige gedrag een beetje te beperken kun je kauwspeelgoed aanbieden.
  • Denk spelletjes: om je pup mentaal uit te dagen zijn er diverse denkspellen. Denk bijvoorbeeld aan een puzzel op lossen met als beloning dat je pup hondenkoekjes vrijspeelt.
  • Werpspellen: puppy’s vinden het vaal geweldig om te apporteren. Speeltjes zoals touwen, frisbees en ballen zijn daarvoor uitstekend!

Veilig puppyspeelgoed

Het is belangrijk dat het speelgoed wat je koopt ook veilig puppyspeelgoed is. Koop daarom geen speelgoed dat gemakkelijk kapot kan gaan en/of losse onderdelen bevat. Dit kan verstikkingsgevaar opleveren. Controleer ook regelmatig je pup als hij/zij aan het spelen is of er geen losse onderdelen zijn los gekomen. Wanneer hij/zij is uitgespeeld controleer dan ook regelmatig de speeltjes op slijtage en of ze vervangen moeten worden. Veilig puppyspeelgoed koop je bij de Grootstedierenwinkel.nl!