Hondenriem soorten

Wanneer je een hondenriem gaat bestellen, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden. Hoe groot is je hond? Hoe gedraagt jouw hond zich aan de lijn? Wil je een korte of lange lijn? Voor welk materiaal kies je? We snappen dat het lastig is om de keuze te maken tussen alle riemen. Daarom leggen we graag de twee meest gebruikte soorten aan je uit. Door de verschillen tussen een klassieke hondenriem en een hondenrollijn op een rijtje te hebben, wordt een hondenriem kopen wat eenvoudiger. Benieuwd naar het hele assortiment? Bekijk dan al onze hondenriemen en hondenhalsbanden.

Klassieke hondenriem

De meest simpele riem is een klassieke riem. Deze is verkrijgbaar in verschillende lengtes en materialen. De riem heeft een vaste lengte waardoor een hond goed kan leren om te volgen. Wanneer je vaak in de stad loopt, kun je met een kort exemplaar je hond dicht bij je houden. Loop je in een ruimtelijkere omgeving, dan kun je beter een langer exemplaar hondenriem kopen om je hond meer vrijheid te geven. Wanneer je kiest voor een klassieke hondenriem, is het dus belangrijk om jezelf af te vragen welke lengte het best bij je past. Daarnaast is het voor grote rassen belangrijk dat je een stevige lijn kiest. Voor kleinere rassen kan de lijn wat dunner en flexibeler zijn.

Hondenrollijn

Wanneer je een hondenriem wilt bestellen, kun je ook kiezen voor een rollijn. Een rollijn is een riem die opgerold kan worden. Wanneer je de riem uitrolt, krijgt je hond wat extra loopruimte. Een hondenrollijn is ideaal voor honden die moeilijk los kunnen lopen of als je op openbare wegen loopt. Je kunt gemakkelijk anticiperen op elke situatie door de lijn korter of langer te maken. Met de begrenzer kun je je hond op een drukke plek kort houden en op een open veld haal je de begrenzing eraf voor meer bewegingsvrijheid. Een hondenrollijn is verkrijgbaar in verschillende lengtes van 3 tot 8 meter. Benieuwd welke hondenrollijnen er zijn? Bekijk dan al onze hondenrollijnen.

Waarom bij de Grootstedierenwinkel.nl hondenriem bestellen?

  • Groot aanbod aan hondenriemen
  • Alle riemen zijn van uitstekende kwaliteit
  • Snelle levering