Waarom de kattenhengel?

Het jachtinstinct weer terug krijgen in je kat? Dan is de kattenhengel het uitgelezen speeltje voor jouw huisdier. Deze hengel zorgt er voor dat jouw kat geprikkeld wordt om de prooi te vangen. Het geeft jouw huisdier dus veel meer uitdaging in vergelijking met een speelgoedmuis die zichzelf over de grond voortbeweegt. Door het elastische koord is de prooi heel bewegelijk. Daarnaast beschikken enkele hengels zelfs over een extra geluidje, wat ervoor kan zorgen dat je kat nog feller op het speeltje gaat reageren. De concentratie van je kat is hierbij vereist. Door het bewegen van de kattenhengel stimuleer je zijn enthousiasme en is hij lekker actief bezig.

Kattenhengel met veren

Naast de normale kattenhengel beschikt we in ons assortiment ook over de kattenhengel met veren. De hengel met veren is onweerstaanbaar voor jouw kat. Door de veer wordt je huisdier een echte huistijger. Plagen en uitdagen hoort daar uiteraard bij. Ons assortiment bestaat uit verschillende kleuren en maten. Doordat de kattenhengel met veren is uitgevoerd, is het onmogelijk om de kat te bezeren. Het zorgt bij het huisdier voor veel vermaak en daarbij wordt de reactietijd van het beestje ook nog eens getraind.

Gezondheid van de kat

De gezondheid van een kat wordt ook bevorderd door middel van dit speeltje. Je herkent het vast wel. Je kat zit hele dagen lekker te luieren op de vensterbank in het zonnetje. Toch blijft je huisdier gewoon eten en komt hij kilo’s aan. Met deze hengel is dat verleden tijd. De kattenhengel zorgt er voor dat jouw kat weer lekker actief wordt. Het houdt je kat immers fit, soepel en gezond. Hierdoor wordt automatisch zijn nachtrust beter en heb je een tevreden kat in huis lopen. Daarnaast kan de combinatie van jou, de kattenhengel en de kat ook zorgen voor een betere band tussen jou en je miauwende vriend.