Degoevoer kopen

Bij het kopen van degoevoer is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Er zijn enkele voedingsmiddelen die je een degoe beter niet kunt geven. Degoe’s zijn heel erg vatbaar voor diabetes. Daarom is het belangrijk dat je ze amper suikerhoudende producten voert. Ook groentes met weinig voedingswaarde, zoals ijsbergsla, kun je beter vermijden. De basis voor een degoe in gevangenschap is vooral hooi. Zorg daarom dat je dit altijd beschikbaar hebt. Af en toe kun je wat extra’s geven, zoals kruiden en zaadjes die ze ook in het wild zouden eten. Spinazie en wortels zijn ook leuke toevoegingen op hun normale dagelijkse degoevoer. Houd het wel bij normale porties naast hun reguliere degoevoer.

Weetjes

  • Een constant aanbod van hooi, zoals Timothy hooi, is essentieel voor een degoe. Hooi levert de benodigde vezels die helpen bij de spijsvertering en het slijten van hun tanden.
  • Er zijn speciale degoe-pellets op de markt die specifiek zijn samengesteld voor hun voedingsbehoeften. Deze zouden de basis van hun dagelijkse dieet moeten vormen. Pellets voor chinchilla’s kunnen soms als alternatief worden gebruikt, maar het is het beste om degoevoer te gebruiken.
  • Er zijn zaadmengsels op de markt waarvan beweerd wordt dat ze specifiek voor degoe’s zijn, maar ze kunnen ingrediënten bevatten die te rijk of ongeschikt zijn voor dagelijkse consumptie. Lees de ingrediëntenlijst zorgvuldig en zorg ervoor dat de mix niet te rijk is. Let dus goed op bij het kopen van je degoevoer.
  • Degoe’s kunnen slecht tegen kou. Daarom leven ze ook in Chili. Zorg dus altijd voor een fijne temperatuur om je degoe heen.

Meer dan alleen degoevoer

Bij de Grootste Dierenwinkel hebben we veel meer dan alleen degoevoer. We hebben een groot assortiment aan voer voor jouw knaagdier, en dan bedoelen we ook echt voor elk knaagdier. Denk bijvoorbeeld aan frettenvoer of gerbilvoer.