Weetjes

  • Meerdere niveaus: knaagdieren plateaus geven de mogelijkheid om in verticale ruimtes te verkennen en te klimmen, waardoor de activiteit en het vermaak in hun kooi toenemen.
  • Uitzicht: net als mensen genieten knaagdieren soms van een verandering van perspectief. Een plateau biedt ze de kans om hun omgeving vanaf een ander niveau te bekijken.
  • Verstopplaats: onder het plateau kunnen knaagdieren zich verstoppen. Dit is vooral handig voor schuwere dieren die een veilige plek zoeken.
  • Training: knaagdieren zijn slim en nieuwsgierig. Een plateau kan ze zowel mentaal als fysiek stimuleren.
  • Verschillende materialen: plateaus zijn verkrijgbaar in diverse materialen, zoals hout, kunststof en metaal. Elk materiaal heeft zijn voordelen; het is belangrijk om te kiezen op basis van de behoeften en voorkeuren van je knaagdier.
  • Hygiëne: zorg ervoor dat je het plateau regelmatig schoonmaakt. Doordat het een favoriete plek is, kan er veel urine en uitwerpselen ophopen.
  • Veiligheid eerst: let op scherpe randen en splinters bij het kiezen van een plateau. Veiligheid moet altijd voorop staan om verwondingen bij je huisdier te voorkomen.
  • Maatwerk: sommige eigenaren kiezen ervoor om zelf plateaus te maken of aan te passen zodat het perfect in de kooi past.

 

Temperatuurregulatie

Knaagdieren hebben een stabiele omgevingstemperatuur nodig. Hoewel het niet direct voor de hand ligt, kan een knaagdieren plateau hierbij helpen. Als de grond bijvoorbeeld te warm wordt, kan je knaagdier naar zijn plateau klimmen. Zo kan hij in een aangename temperatuur vertoeven en zich prettig voelen. Een knaagdieren plateau kan fungeren als een soort toevluchtsoord binnen de kooi, waar verschillende temperatuurniveaus worden aangeboden. Bovenop het plateau kan het iets koeler zijn, vooral als het onder het plateau warmer wordt door bijvoorbeeld bodembedekking die warmte vasthoudt. Het plateau zelf kan gemaakt zijn van materialen die natuurlijke isolatie bieden, waardoor je knaagdier zich comfortabel en beschermd voelt.

 

Meer dan alleen knaagdieren plateaus

Bij de Grootste Dierenwinkel hebben we nog veel meer in ons assortiment dan alleen knaagdieren plateaus. Zo beschikken we over al het voer dat goed is voor jouw knaagdier. We weten dat beweging ook belangrijk is voor jouw knaagdier. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een knaagdiertunnel? Het is een leuke manier om jouw knaagdier fit te houden.