De grootte van een caviakooi

Wat erg belangrijk is bij het kopen van een cavia kooi is de grootte van het hok. Een algemene richtlijn is dat de caviakooi minimaal twee vierkante meter moet zijn voor één cavia, bij elke extra cavia moet er een vierkante meter bijkomen. Cavia’s zijn beestjes die graag rondlopen en bewegen. Als een kooi te klein is kan dat leiden tot stress en gezondheidsproblemen.

Wat ook erg belangrijk is, is de ventilatie van uw caviakooi. Het is belangrijk om voldoende ventilatie te hebben om te voorkomen dat de kooi te vochtig wordt, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen voor de cavia’s. Bij sommige kooien heb je openingen aan de zijkanten of bovenkant voor extra ventilatie.

Kooien van cavia’s zijn heel gemakkelijk te reinigen. Het is belangrijk om de kooi regelmatig te reinigen om te voorkomen dat er zich bacteriën of geuren opbouwen. Sommige kooien zijn voorzien van een verwijderbare bodem of een tray die er gemakkelijk uit te halen is, zodat ze gereinigd kunnen worden.

Caviaspeelgoed

Cavia’s zijn sociale en actieve dieren die graag met speelgoed spelen om hun natuurlijke neigingen tot beweging in de praktijk te brengen. Zorg er daarom voor dat er altijd speelgoed in hun kooi ligt. Er zijn verschillende soorten speelgoed beschikbaar voor cavia’s, waaronder kauwbare speeltjes, klimspeelgoed en interactief speelgoed.

Kauwbare speeltjes, zoals houten blokken, zijn erg belangrijk voor het onderhouden van de gezondheid van de tanden van uw cavia’s. Een cavia heeft constante kauwbewegingen nodig om zijn tanden op de juiste lengte te houden.

Cavia’s vinden klimspeelgoed ook heel leuk, zoals houten of plastic trappen en tunnels. Dit verbetert de motorische vaardigheden van uw cavia en het daagt ze mentaal en fysiek uit.

Interactief speelgoed, waaronder verstopplekken of puzzels kan worden gebruikt om de geest van uw cavia te stimuleren. Het helpt ze om hun natuurlijke neiging tot onderzoek te vervullen.

Cavia’s willen graag afwisseling dus het is belangrijk om hun speelgoed regelmatig te wisselen of te vervangen. Ook is het goed om op te letten dat het speelgoed veilig is en geen scherpe of kleine onderdelen heeft, die de cavia kan inslikken.

Meer dan alleen cavia kooien

Naast cavia kooien hebben wij ook andere knaagdieren kooien in ons assortiment. Zo hebben wij onder andere frettenkooien, hamsterkooien, konijnenkooien en rattenkooien. Ook voor de inrichting van jouw knaagdierenkooi kun je bij ons terecht!