Rattenvoer kopen

Bij het bestellen van rattenvoer is het natuurlijk altijd goed om even te kijken wat er daadwerkelijk in het voer zit, want ratten zijn gevoelig voor bepaalde voedingsstoffen. Ratten zijn bijvoorbeeld geen dieren die van zoet voedsel houden; ze kunnen hier slecht tegen en het verhoogt snel het risico op diabetes. Geef je rat ook nooit rauwe bonen of zoete aardappelen; deze zijn giftig. Wat je je rat wél kunt geven naast zijn dagelijkse rattenvoer is bijvoorbeeld groente. Ze zijn dol op veel groentes, zoals broccoli, wortels, erwten en spinazie. Houd dit wel altijd als extra en zorg voor een goed gevulde voerbak of ruif voor jouw rat. Zorg er ook altijd voor dat zijn voerbak niet leeg is. Dit geldt natuurlijk ook voor zijn water; zorg altijd dat zijn drinkfles goed gevuld is. Ratten drinken namelijk elke dag wel 10% van hun lichaamsgewicht.

 

Weetjes

  • Ratten zijn van nature omnivoren, wat betekent dat ze zowel plantaardig als dierlijk voedsel eten. In het wild eten ratten een breed scala aan voedsel, waaronder zaden, fruit, stelen, bladeren, insecten en zelfs kleine dieren.
  • Ratten hebben knaagtanden die hun hele leven blijven groeien. Ze moeten daarom voortdurend knagen om ze kort te houden. Hard rattenvoer in hun dieet helpt hun tanden te slijpen.
  • Ratten drinken elke dag behoorlijk wat water, ongeveer 10% van hun lichaamsgewicht. Het is dus essentieel om altijd vers water beschikbaar te hebben voor je rat.

 

Meer dan alleen rattenvoer

Bij de Grootste Dierenwinkel is veel meer te krijgen dan alleen rattenvoer. Ons brede scala aan voer is beschikbaar voor elk knaagdier dat je je maar kunt voorstellen. Een belangrijk onderdeel voor jouw knaagdier is beweging. Daarom is speelgoed zo belangrijk; het biedt een leuke manier voor jouw knaagdier om actief te blijven en zo fit te blijven. Een te dik knaagdier is immers erg ongezond. Benieuwd naar ons assortiment? Bezoek onze winkel vandaag nog en bestel het perfecte rattenvoer en hooi voor jouw knaagdier!