Hamstervoer kopen

Bij het kopen van hamstervoer moet je goed opletten dat het daadwerkelijk geschikt is voor jouw hamster. Je kunt een hamster bijvoorbeeld beter geen caviavoeding geven. Cavia’s kunnen geen vitamine C aanmaken, maar hamsters kunnen dit wel. Als een hamster caviavoeding eet, kan dit leiden tot onnodige voedingsonevenwichtigheden. Een hamster mag geen toegevoegde suikers binnenkrijgen; dit kan leiden tot overgewicht en andere gezondheidsproblemen. Naast het geven van voer uit pakjes, kun je overwegen je hamster af en toe wat groente of een beetje fruit te geven. Doe dit echter met mate; het is puur bedoeld als aanvulling op hun dieet. En zorg er altijd voor dat het veilige groenten en fruit zijn.

 

Variatie

Variatie in hamstervoer is een boeiend onderwerp. Omdat hamsters zulke alleseters zijn, kun je ze veel verschillende dingen voeren. Hamsters zijn bijvoorbeeld gek op noten. Wat noten zo aangenaam maakt, is dat ze rijk zijn aan gezonde vetten die hamsters nodig hebben. Wilde hamsters zijn vaak op zoek naar noten, zaden en granen. Je kunt bijvoorbeeld noten mét schil aan je hamster geven. Omdat hamstertanden constant doorgroeien, helpt het knagen op harde notenschillen om de tanden op natuurlijke wijze bij te vijlen. Bovendien zijn noten een goede bron van eiwitten voor je hamster. Zorg er wel voor dat dit een aanvulling blijft op het dieet van je hamster. Voor het kopen van hamstervoer zijn all-in-one brokken ideaal.

Meer dan alleen hamstervoer

Bij de Grootste Dierenwinkel verkopen we veel meer dan alleen hamstervoer. We hebben alles voor jouw knaagdier: van zijn hok tot zijn medicijnen. Ben je nog op zoek naar een extra aanvulling op het dieet van je hamster in de vorm van een traktatie? Overweeg dan een knaagdiersnack, van knaagstokken tot hamstercrackers. Alles wat jouw knaagdier nodig heeft van konijnenvoer tot aan hokken. Alles is te vinden bij de Grootste Dierenwinkel.

Hamstervoer bestellen?

Zorg voor het beste voor je kleine vriend door kwaliteitsvoeding te kiezen. Bestel nu je hamstervoer en trakteer je hamster op een gezond en smaakvol dieet!