Wat jij moet weten

Het is belangrijk dat je knaagdieren ren goed voorzien is van snacks. Knaagdieren houden, zoals bekend, erg van knagen. Zorg daarom voor knaagstokken. Zo hebben ze genoeg afleiding en voelen ze geen behoefte om aan de ren te knagen. Wil je een knaagdieren ren buiten in het gras gebruiken? Dat kan, maar let wel op. Knaagdieren zijn gek op graven, dus zorg altijd voor een harde ondergrond of genoeg afleiding. Een voordeel van een ren is dat je er niet constant toezicht op hoeft te houden. Toch moet je zorgen dat alles op orde is, want zelfs een kleine opening in de ren kan gevaarlijk zijn. Ruimte is essentieel voor een knaagdier. Analyseer het gedrag van je knaagdier en pas de ruimte daarop aan. Stress kan snel optreden bij knaagdieren, maar door het gebruik van een ren kan je je knaagdier helpen ontspannen.

Onderhoud

Het onderhoud van een ren is net zo belangrijk als dat van een kooi, dus maak hem regelmatig schoon. Een ren die buiten wordt geplaatst, is makkelijker schoon te maken dan een hok dat binnen staat. Voor een binnenren is het wel essentieel om deze goed schoon te houden, zodat het geen ongezonde plek wordt voor je knaagdier. Het is belangrijk om de ren regelmatig goed na te kijken, want er kunnen gaten in gebeten worden door je knaagdier. Als je een buiten ren hebt met een gat erin kan dit een opening worden voor wilde dieren. En dat wil je je knaagdier niet aandoen. De plaatsing van je knaagdierruif moet je ook goed bepalen. Zet bijvoorbeeld je knaagdieren ren nooit in direct zonlicht. Zorg dus voor seizoensgebonden onderhoud, zoals bijvoorbeeld isolatie.

Meer dan alleen knaagdierrennen

Bij de Grootstedierenwinkel.nl bieden we veel meer dan alleen knaagdierrennen. Wij hebben alles voor jouw knaagdier, van speelgoed tot het beste voer. We hebben ook andere verblijfplaatsen voor knaagdieren, zoals caviakooien of konijnenhokken. Kortom, alles wat je knaagdier nodig heeft, is te vinden bij de Grootstedierenwinkel.nl