Waar opletten bij het kopen van een hondenmand puppy?

Bij het aanschaffen van een hondenmand voor je puppy zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. We zetten ze voor je op een rijtje:

  • Kies een hondenmand voor je puppy die je uit kan wassen. Een puppy kan nog wel eens een ongelukje hebben en het is dan fijn dat je de hondenmand eenvoudig kan uitwassen.
  • Een puppy houdt van warmte en knusheid, dit komt omdat ze dit zijn gewend van de tijd bij hun moeder. Een hondenmand voor je puppy met een hoge rand is daarom erg aan te raden. Je pup kan dan lekker tegen de rand aanliggen en kan daarnaast ook niet uit de mand vallen.
  • Omdat je pup houdt van knusheid is de grootte van de hondenmand voor je puppy ook erg belangrijk. Wanneer je een te grote mand aanschaft voor je puppy zal hij/zij zich niet geborgen voelen. Het is daarom belangrijk om de maat van je nieuwe hondenmand puppy goed af te stemmen op de grootte van jouw pup. Let er wel op dat je pup snel groeit, na verloop van tijd zal je dus een grotere mand aan moeten schaffen.
  • Het materiaal van je hondenmand moet comfortabel zijn. Maar let er daarnaast ook op dat zachte materialen zoals stof en fleece gemakkelijk kunnen beschadigen door kauwen en bijten. Iets wat honden in hun puppy fase vaak meer doen.

Wil je jouw puppy liever een ligplaats bieden die ook afgesloten kan worden? Kies dan voor het aanschaffen van een bench.

Veilige hondenmand puppy

Veiligheid heeft bij puppy’s altijd de prioriteit. Wanneer de mand kleine onderdelen of losse draden heeft, ontstaat er mogelijk stikkingsgevaar. Het is daarom ook altijd aan te bevelen om je puppy goed in de gaten te houden en niet te lang alleen te laten. In een korte tijd kunnen ze van alles slopen. Bij het aanbieden van een veilig hondenmand hoort ook het reinigen van de mand. Vergeet daarom niet om de hondenmand van je puppy regelmatig schoon te maken.