Waarom honden kauwspeelgoed?

Honden kauwspeelgoed heeft vele positieve effecten. Daarnaast zijn er zijn veel verschillende redenen waarom een hond houdt van kauwen. Bekijk hier onder een aantal verschillende redenen waarom jouw hond houdt van kauwspeelgoed!

  • Wisseling melkgebit naar volwassen gebit

Wanneer een pup melktandjes krijgt of het puppygebit plaats moeten maken voor een volwassen gebit, kan dat veel irritatie opleveren. Hierdoor kan je hond gaan zeuren en janken. Kauwen zorgt voor een vermindering van die irritaties en zal dus de sfeer in huis prettiger houden!

  • Gebitsreiniging

Het kauwen op speeltjes werkt voor honden ook als gebitsreiniging. Een kauwspeeltje kan daarom ook vergeleken worden met een tandenborstel voor honden. Het zorgt ervoor dat het tandplak wordt verwijderd en dat tanden en tandvlees gezond blijven.

  • Ontspanning

Kauwen behoort tot de natuurlijk behoefte van de hond. Het werkt daarom ontspannend voor een hond om te kauwen, door het kauwen heeft een hond minder stress. Vooral voor puppy’s helpen speeltjes om relaxter te zijn. Hoe meer honden kauwspeelgoed, hoe beter!

  • Energie

Een speeltje zorgt ervoor dat jouw hond snel zijn energie kwijt kan. Hierdoor zal hij/zij minder snel stoute en vervelende dingen doen. En wordt jouw nieuwe paar schoenen niet als speelgoed gebruikt ;).

Soorten honden kauwspeelgoed

Er bestaan verschillende soorten kauw speeltjes die je kan aanschaffen voor je hond. Denk bijvoorbeeld aan rubberen ballen. Dit is een sterk en duurzaam materiaal wat jouw hond niet snel kapot zal krijgen. Daarnaast kun je een rubberen bal ook nog gebruiken voor werp spellen. Benieuwd wat we nog meer aanbieden op het gebied van gooien en werpen? Bekijk dan ons honden werpspeelgoed! Naast rubberen ballen zijn er ook rubberen speeltjes in de vorm van een bot. Tot slot is een kauwbot ook een zeer geschikt kauwspeeltje voor het reinigen van het gebit. Daarnaast zit er aan een kauwbot vaak een lekker smaakje waardoor jouw hond er zeker aan wil kauwen!

Waar moet je op letten bij het kopen van kauwspeelgoed?

Zoals hierboven is beschreven bestaat er veel kauwspeelgoed voor honden. Bij het kiezen van een nieuw speeltje is het belangrijk om naar het materiaal te kijken. Is jouw hond heel sterk en kan hij/zij hard bijten? Dan kun je het beste voor sterk rubber gaan. Daarnaast helpt het om de recensies van andere te lezen en te kijken of het aan je verwachtingen voldoet.