Redenen waarom jouw hond gras eet

Tijdens wandelingen of het buiten spelen, heb jij je hond misschien weleens zien grazen, net als een koe. Dat is inderdaad een vreemd gezicht! Onderzoek wijst echter uit, dat heel veel honden dit doen. Het eten van gras kent een aantal mogelijke oorzaken, die we graag voor je op een rij zetten:

  • Zeg eens eerlijk… kauw jij weleens op je haar of een potlood als je nadenkt of je je verveelt? Wij in ieder geval wel! Dit menselijke fenomeen is het equivalent van een hond die gras eet. Dit kan dus simpelweg voortkomen uit nieuwsgierigheid of verveling.
  • Het kan zijn dat jouw hond niet al zijn of haar voedingsbehoeften uit het reguliere voedsel haalt dat je hem voorschotelt. Uit instinct zoekt hij naar andere manieren om deze vitaminen, mineralen of vezels binnen te krijgen, zoals het eten van gras. Zeker weten dat jouw hond de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt? Het voer van Grootstedierenwinkel.nl biedt alles wat hij nodig heeft!
  • Tot slot kan het eten van gras een gevolg zijn van spijsverteringsproblemen. Grasbladen irriteren de maag, zodra ze hiermee in aanraking komen. Deze irritatie resulteert in een braakreflex, waarbij jouw hond begint te braken. Jouw hond wéét dat het eten van gras zorgt voor zo’n braakreflex. Wanneer hij last heeft van zijn maag of iets verkeerds heeft gegeten, kan het eten van gras dus een manier zijn om zijn maag- en/of spijsverteringsproblemen te verhelpen.

Hond Zoekt Voedingsstoffen In Gras

Is het gevaarlijk dat mijn hond gras eet?

Het eten van gras an sich is niet schadelijk voor jouw hond. Zoals vermeld, wijst onderzoek al uit dat dit zelfs heel normaal is. Toch moet dit niet te vaak gebeuren. Wanneer jouw hond namelijk herhaaldelijk gras eet (zeker als dit gepaard gaat met braken), kan dit wijzen op gezondheidsproblemen. Hij initieert dan immers niet voor niets veelvuldig te braken en heeft waarschijnlijk last van zijn maag. Kortom, als jouw hond opvallend vaak gras eet, kun je het best een dierenarts raadplegen.

Tot slot wijzen we je erop altijd een oogje in het zeil te houden, wanneer jouw hond gras begint te eten. Er kunnen bijvoorbeeld vreemde voorwerpen in het gras verstopt zitten of planten groeien die giftig – of om een andere reden – niet goed voor jouw hond zijn.