Ruif

Een artikelen die behoort tot inrichting kooi en hok is een ruif. Een ruif zorgt ervoor dat jouw knaagdier altijd vers hooi in zijn of haar hok heeft. Daarnaast kan bijvoorbeeld een balvormige ruif voor extra uitdaging zorgen. Bij het aanschaffen van een hooi ruif moet je denken aan de volgende punten:

  • De voorsnuit van de knaagdieren moet door de spijlen passen zodat ze comfortabel kunnen eten.
  • De kop van een knaagdier mag niet door de spijlen passen, anders kunnen ze bekneld raken.

De geschikte spijlenafstand voor verschillende knaagdieren op een rijtje:

  • Cavia’s: 3 cm
  • Chinchilla’s: 2,5 tot 3 cm
  • Dwergkonijnen: 3 tot 3,5 cm
  • Grote konijnen: 4,5 cm

Let op: dit zijn algemene aanbevolen afstanden. Bekijk altijd zelf of deze ook geschikt zijn voor jouw knaagdier.

Een fijn verblijf voor jouw knaagdier

In ons assortiment inrichting kooi en hok hebben we verschillende maten huisjes. Logischerwijs heeft bijvoorbeeld een groter konijn een groter huisje nodig dan een dwerghamster. Voor alle soorten en maten hebben wij een geschikt huisje. Sommige knaagdieren slapen graag samen in één huisje, zoals muizen, gerbils en ratten. Kies er dan voor om een groter huisje aan te schaffen zodat ze comfortabel samen kunnen liggen.

Bodembedekking

Wij beschikken over verschillende soorten bodembedekking. Bodembedekking absorbeert vocht en nare luchtjes. Een must voor jouw knaagdieren hok dus. Knaagdieren houden van een zachte bodembedekking. Kies bijvoorbeeld voor katoen, korrels of stro.

Controleer dagelijks of het hok nog hygiënisch is en verschoon het hok minimaal één keer per week.

Meer inrichting kooi en hok

Naast een huisje en een ruif behoren er nog meer artikelen voor de inrichting kooi en hok. Denk bijvoorbeeld aan eet en drink bakjes. Voor het aanbieden van drinken heb je de keuze uit een drinkbakje of een drinkfles. Een drinkfles is hygiënischer dan een drinkbakje doordat er geen vuil in kan komen. Veel knaagdieren vinden het fijn om in buizen en tunnels te kruipen. Dit geeft ze een gevoel van veiligheid. Ook buizen en tunnels behoren tot ons inrichting kooi en hok assortiment.