Muizenvoer kopen 

Bij het kopen van muizenvoer is het altijd goed om even te kijken wat erin zit. Muizen zijn namelijk heel gevoelig voor diabetes, dus vermijd suikerhoudende producten. Ook chocola mogen muizen, net als veel andere dieren, niet eten. Er zijn wel veel andere leuke toevoegingen die je een muis mag geven naast zijn standaarddieet. Eiwitten zijn bijvoorbeeld belangrijk voor een muis. Daarom kun je ze als aanvulling op hun dieet kleine stukjes gekookt vlees of gekookt ei geven. Groente en fruit zijn ook goed, maar geef dit met mate omdat muizen niet te veel voedsel mogen eten dat veel water bevat. Daarom bevat muizenvoer ook niet veel vocht en is het voornamelijk droogvoer. Dit betekent echter niet dat muizen geen water nodig hebben. Zorg daarom altijd voor voldoende toegang tot schoon en vers water, bijvoorbeeld uit een drinkfles voor knaagdieren. 

 

Muizen in het wild 

In het wild leven natuurlijk ook genoeg muizen; misschien heb jij er wel eens een gezien. In het bos leven bijvoorbeeld veldmuizen. Deze dieren moeten voor hun eigen voeding zorgen. Ze doen dit vooral door te jagen op insecten en wormen, maar ook zaden en granen mogen niet ontbreken. Ze hebben ook een bijzondere manier van drinken. Zo halen ze na een vochtige nacht het vocht van de grassprieten af. In de warmere gebieden van onze wereld leven ook woestijnmuizen. Deze muizen zijn speciaal aangepast om te leven in de extreme hitte. Zelfs in de woestijn jagen deze diertjes op insecten of andere kleine dieren. Omdat muizen zo lang zonder vocht kunnen, zijn het ideale woestijndieren. Toch zijn muizen makkelijke doelwitten omdat het zulke kleine, tedere beestjes zijn. Zorg daarom dat je je muisje veilig in zijn kooi houdt en hem goed voorziet van muizenvoer. 

 

Muizenvoer bestellen? 

Naast het bestellen van knaagdiervoer zijn er nog talloze andere producten die wij voor jouw knaagdier verkopen. Voor elke knaagdier soort hebben wij bij de Grootste Dierenwinkel wat jij zoekt. Naast muizenvoer hebben we bijvoorbeeld ook rattenvoer of degoevoer. Kortom, bij de Grootste Dierenwinkel zit je goed voor alles wat je zoekt!