Waar moet ik op letten bij het gebruik van een voerbak voor knaagdieren?

Bij het gebruiken van de voerbak voor je knaagdier is het natuurlijk belangrijk dat je het schoonhoudt. Jouw knaagdier vindt het net zo fijn om alles schoon te hebben als dat jij dat vindt. Als je zijn bakje niet regelmatig schoonmaakt, kan hij hier erg ziek van worden. Plaats de voerbak ook altijd op een herkenbare plek voor je knaagdier. Zorg dat hij altijd weet waar zijn voerbak staat zodat hij niet gedesoriënteerd raakt en geen idee heeft waar zijn voerbak is. Knaagdieren zijn dol op knagen, en daarom knagen ze ook aan alles. Let daarom bij aankoop van een voerbak voor je knaagdier goed op of deze knaagbestendig is. Doordat ze overal aan knagen, moet je ook zorgen dat de voerbak compleet vrij is van scherpe randjes of puntjes.

 

Drinkbak voor knaagdieren

Net als wij hebben knaagdieren hydratie nodig, vaak in de vorm van water. Maar dat water moet ergens in bewaard worden. Voor knaagdieren hebben we twee opties: drinkbakken of drinkflessen. Wat het beste is, verschilt per knaagdier. Kleine knaagdieren vinden een drinkflesje vaak fijner. Er is een grote kans dat kleine knaagdieren in een drinkbak gaan badderen of het bakje omkiepen. Het is daarom belangrijk goed te kijken wat het beste bij jouw knaagdier past en het hok of de kooi daarop aan te passen. Hanteer voor een drinkbak dezelfde hygiëneregels als voor een voerbak: maak het elke dag schoon. Zo blijft je dierenvriend gezond.

 

Meer dan alleen voerbakken

Naast voerbakken hebben we ook een assortiment aan drinkflessen voor jouw knaagdier. Ook beschikken wij over knaagdiertoiletten. Zo creëer je de ideale omgeving voor jouw knaagdier. Zorg altijd ook voor goed nestmateriaal voor de ideale omgeving voor jouw knaagdier. Bij de Grootstedierenwinkel.nl beschikken we over alle spullen voor jouw knaagdier en andere huisdieren.