waterfontein voor katten

Waarom een waterfontein voor katten?

Katten zijn kieskeurig, ook over hun water. Katten kiezen met voorkeur voor stromend water. Dit instinct stamt af van hun voorouders. Het grootste voordeel van waterfonteinen voor katten is dat ze jouw kat stimuleren om meer water te drinken.

Als je kat voornamelijk droogvoer eet, loopt je kat kans dat hij te weinig vocht binnenkrijgt. Als je kat te weinig vocht binnenkrijgt, bestaat de kans op blaasontsteking of nierproblemen.

Een waterfontein voor katten heeft ook hygiënische voordelen. De meeste waterfonteinen hebben waterfilters die helpen met de bacteriën en onzuiverheden te verwijderen. Zo houden ze het water vers. Dit kan vooral een voordeel zijn voor katten die gevoelig zijn voor bacteriën of allergieën hebben.

Het geluid van de waterfontein geeft een zacht geluid van het water. Dit geluid kan een kalmerend effect hebben op je kat. Dit is vooral effectief op angstige en nerveuze katten. Door dit kalmerende effect verbeter je de algemene gemoedstoestand van je kat.

Let op!

Overigens is te veel drinken ook niet goed voor je kat. Overmatig drinken kan een indicatie zijn van een aandoening zoals nierproblemen of diabetes. Let daarom goed op het gedrag van je kat.

 

Hoe kies je de juiste waterfontein voor katten?

Overweeg de volgende factoren bij het kiezen van jouw waterfontein voor katten.

  • Materiaal, kies voor een materiaal dat je makkelijk schoon te houden is zoals keramiek of roestvrijstaal.
  • Capaciteit, kijk naar hoeveel capaciteit je nodig hebt. Heb je meerdere katten, kies dan voor een grote waterfontein.
  • Geluidsniveau, hoe rustgevend het geluid ook kan zijn, te hard is ook niet prettig. Kijk daarom goed naar hoeveel geluid de waterfontein produceert.
  • Gebruiksgemak, de waterfontein moet makkelijk te vullen en schoon te maken zijn.

Hoe maak je een waterfontein voor katten schoon?

De waterfontein voor katten moet je minimaal 1x per week schoonmaken met warm water en een klein beetje afwasmiddel of azijn. Ga met een spons door de waterfontein heen.  Spoel daarna de waterfontein goed af met water zodat er niks meer achterblijft.  Het regelmatige schoonmaken voorkomt dat er bacteriën groeien in de waterfontein.

Een waterfontein voor katten kan dus een goede investering zijn voor je kat. Het kan de algemene gezondheid van je kat flink verbeteren. Wij bij Grootstedierenwinkel.nl bieden een breed aanbod waterfonteinen voor katten. Wil je iets meer keuze? Bekijk ook het hele assortiment voor katten drinkbakken.