Verschillende materialen  

Bij de Grootste Dierenwinkel hebben we knaagdieren tunnels van verschillende materialen. Natuurlijke producten kunnen een leuke keuze zijn voor jouw knaagdier. Zo hebben we tunnels van riet of van hout waar je knaagdier dus ook lekker aan kan knagen. Zo blijven zijn tanden goed onderhouden. 

 

Weetjes 

  • Uitdaging: Een knaagdieren tunnel kunnen een vorm van mentale stimulatie bieden. Het verkennen en navigeren door een tunnel kan een knaagdier goed bezighouden. 
  • Verrijking: knaagdieren tunnels bieden omgevingsverrijking, wat stress kan verminderen en het welzijn kan verhogen. 
  • Temperatuurregulatie: knaagdieren tunnels kunnen helpen bij temperatuurregulatie. In de wildernis gebruiken knaagdieren hun tunnels om te ontsnappen aan de hitte van de dag of de kou van de nacht. 
  • Veiligheid: voor knaagdieren die prooidieren zijn, zoals hamsters en gerbils, bieden tunnels een gevoel van veiligheid. Het stelt hen in staat zich snel te verbergen voor roofdieren. 
  • Multifunctioneel: sommige knaagdieren tunnels kunnen plat worden gelegd en als ‘brug’ worden gebruikt of in verschillende vormen worden gebogen, afhankelijk van de behoeften en voorkeuren van het dier. 
  • Veiligheid eerst: jet is belangrijk om regelmatig de staat van de knaagdieren tunnel te controleren, vooral als het knaagdier er vaak aan knaagt. Zo zorg je ervoor dat er geen scherpe randen of uitstekende delen zijn die het dier kunnen verwonden. 

Meer dan alleen knaagdieren tunnels 

Bij de Grootste Dierenwinkel bieden we meer dan alleen een knaagdieren tunnel. Ook voor alle andere behoeftes van uw knaagdier ben je bij ons juist. Of het nu gaat om een comfortabel slaapplekje, voedzame voeding, speeltjes om hun nieuwsgierigheid te prikkelen of verzorgingsproducten; wij hebben een uitgebreid assortiment voor elk knaagdier.