Soorten katten drinkbakken

Er bestaan veel verschillende soorten katten drinkbakken. De bakken zijn vaak gemaakt van RVS, aluminium, kunststof, plastic of aardewerk. Hierbij is het een niet per definitie beter dan het ander, dus kies het materiaal dat jouw voorkeur heeft. De bakjes zijn verkrijgbaar in verschillende breedtes en dieptes. Het is goed om erop te letten dat het bakje niet te smal of diep is, want dan komen de snorharen van je kat ermee in contact als hij drinkt. Die zijn erg gevoelig, dus dat is geen fijne ervaring. Zie je je kat zijn pootje in zijn drinkbak steken en het daarna aflikken? Dan is de kans groot dat het bakje te klein is.

Waterfonteinen

Naast drinkbakken voor katten zijn er ook waterfonteinen. Deze bevatten stromend water. Dat is een groot voordeel, aangezien de meeste katten liever stromend water dan stilstaand water drinken. Doordat het stilstaande water van vijvers of meren vaan niet schoon is hebben katten een instinctieve afkeer van stilstaand water. Daarnaast zijn het roofdieren, waardoor ze van nature gefocust zijn op beweging. Een waterfontein draagt er dus aan bij om je kat voldoende te laten drinken.

Handige tips

Katten zijn van nature slechte drinkers. Zorg er daarom voor dat die van jou altijd een schoon bakje water of een drinkfontein beschikbaar heeft. Daarnaast adviseren we om meerdere katten drinkbakken neer te zetten op verschillende plekken in huis. Houd daarbij rekening met plekken waar je kat vaak komt en zet het water niet te dicht bij het voerbakje. Katten hebben hun eten en drinken het liever niet naast elkaar. Ze eten en drinken het liefst op verschillende plekken. Met deze tips maak je de kans dat je kat voldoende drinkt aanzienlijk groter.

Andere producten voor katten

Wil je je kat wel eens iets anders laten drinken dan water? Onze melk gaat ongetwijfeld in de smaak vallen. Maar je kat moet natuurlijk niet alleen goed drinken, ook goed eten is heel belangrijk. Bij ons vind je zowel voerbakken als voersilo’s. Ook voor het voer zelf zit je bij ons goed. Brokjes, natvoer, snacks en supplementen, we hebben het allemaal. Je vindt het in onze online kattenwinkel.