Waarom moet je puppy een halsband dragen?

Nou, moeten… Moeten is een groot woord, maar wij raden het wel aan om je puppy een halsband te laten dragen (en bovendien is het soms wettelijk verplicht). Uiteraard afhankelijk van het ras van jouw puppy, zijn ze over het algemeen wilder dan volwassen honden. Laat je jouw maatje uit, dan zal hij of zij je (nog) niet onvoorwaardelijk volgen. Door hem een halsband om te doen en deze te verbinden met een riem, is je puppy veilig onder jouw begeleiding.

Hoe raakt je puppy gewend aan een halsband en riem?

We kunnen ons goed voorstellen dat je puppy het dragen van een halsband in eerste instantie niet prettig vindt. Daarom is het belangrijk dat je hem eraan laat wennen. Zo kun je oefenen met het omdoen, wanneer je leuke dingen gaat doen met je puppy. Beloon hem rijkelijk, iedere keer dat je de halsband succesvol bij hem omdoet. Op die manier associeert jouw puppy de halsband met iets leuks.

Een riem voor jouw puppy

Aan een halsband heb je vanzelfsprekend niets zonder een bijbehorende riem. Het doel van een halsband is immers om je puppy bij je te houden, zonder dat hij of zij wegloopt. De halsband verbind je met een riem, waarmee je jouw vriend kan sturen en onder controle kan houden. Het is uiterst belangrijk om de juiste halsband en de juiste riem voor een puppy te kopen, zodat hij er in geen geval last van heeft. Het is daarbij raadzaam om een halsband te gebruiken die niet te strak zit en een riem aan te schaffen die niet te kort is. Zo heeft jouw puppy voldoende bewegingsruimte en vindt hij de riem en de band niet vervelend.

Meer hondenproducten

Grootstedierenwinkel.nl voorziet in nog veel meer producten voor jou en jouw puppy. Denk daarbij aan speelgoed, voer(bakken), benches en meer. Kijk gerust tussen ons aanbod – alles voor het welzijn en geluk van jouw puppy, beginnend met halsband en riem. Advies nodig voor het aanschaffen van de juiste puppy halsband? Misschien kan een van onze blogs je verder helpen.