Vermaak

Vermaak is een belangrijke bouwsteen in het leven van ratten. Een rat is veel bezig met zijn omgeving. Zorg daarom dat er in de rattenkooi genoeg afleiding is. Een rat is ook gewend om in nauwe ruimtes te leven. Leg daarom bijvoorbeeld voor lange buisjes of wc-rolletjes in je rattenkooi. Zo kunnen ze beschut rondlopen, zoals ze gewend zijn. Een andere vorm van beschutting voor ratten is de hoogte in. In het wild klimmen ze vaak in bomen om zo alles te observeren. Daarom is hoogte van je rattenkooi belangrijk. Ook kleine takjes of klimtouwen zijn een leuke optie om toe te voegen aan je rattenkooi.

Rattenkooi kopen

De sociale contacten van ratten zijn erg belangrijk. Ze zijn gewend om in groepen te leven, Zoals vele knaagdieren. Een rat in het wild zou nooit alleen overleven. Daarom wordt er ook geadviseerd om ratten per twee of soms wel per drie te nemen. Koop daarom altijd een rattenkooi met het liefst twee verdiepingen, zodat de ratten genoeg ruimte en hoogte hebben. Zet je rattenkooi ook nooit recht in de zon of naast de verwarming. Ratten houden namelijk niet van hitte, dus zorg voor een goede standaard kamertempratuur om je rattenkooi heen.

Voer

Let altijd goed op wat je rat wel of niet mag eten. Geef bijvoorbeeld nooit snoep of chips aan je rat. In plaats daarvan zijn er talloze andere snacks die speciaal voor ratten zijn gemaakt, zoals zaden samengevoegd met honing.

Meer dan alleen rattenkooien

Bij de Grootstedierenwinkel.nl beschikken we naast rattenkooien over veel meer soorten knaagdierkooien. Ook hebben we een breed assortiment aan knaagdierspeelgoed zodat je kleine vriend zich nooit verveelt.