Frettenkooi kopen

Bij het kopen van een frettenkooi moet je natuurlijk goed kijken naar de grootte van de kooi. Een fret houdt wel van een beetje ruimte. Ze komen tenslotte oorspronkelijk uit het bos, waar ze in het wild leven. Een belangrijke tip is om je frettenkooi niet op de zolder te zetten. Hier is het vaak warmer en fretten vinden hoge tempraturen maar niks. Zet de kooi dan ook niet recht in de zon of vlak naast een verwarming. Ook is het niet handig om je frettenkooi in de tocht te zetten. Zorg daarom voor een goeie standaard kamertemperatuur in de ruimte waar je kooi staat. Als je voor jouw fret een heerlijke slaapplek wil creëren, leg dan bijvoorbeeld eens een fleecedeken in de hoek van zijn frettenkooi.

 

Voer

Net als voor alle knaagdieren is voer belangrijk voor fretten. Met het juiste voer kunnen ze een lang en gelukkig leven leiden. Bij de Grootstedierenwinkel.nl verkopen we diverse soorten frettenvoer. Van zalmbrokken vol Omega-3, tot all-in-one-brokken die alle belangrijke voedingsstoffen voor je fret bevatten. Je kan de brokken voeren in de frettenkooi, maar je kan ze eventueel ook verstoppen. Zo maak je er een spel van met je fret.

 

Speelgoed

Fretten zijn heel speels en maken daarom ook graag gebruik van speelgoed. Een fret kan zichzelf al heel snel vermaken het beestje barst van de energie. Een labyrint is bijvoorbeeld leuk speelgoed, deze zou je eventueel aan je frettenkooi vast kunnen maken. Dan kan een speeltunnel ook een leuke optie zijn.

 

Meer dan frettenkooien

Bij de Grootstedierenwinkel.nl hebben we nog veel meer knaagdierhokken en -kooien, bijvoorbeeld voor cavia’s, konijnen, en dwerghamsters. Daarnaast hebben we diverse rennen. Alles wat er nodig is voor jouw huisdier haal je bij de Grootstedierenwinkel.nl!