Waarom een knaagdieren huisje?

Knaagdieren houden ervan om ‘s nachts in een donkere en veilige omgeving te zijn. Een knaagdieren huisje biedt deze mogelijkheid! Knaagdieren en konijnen die in het wild leven zoeken ook holletjes en donkere plekjes op. Dit doen ze om zich te beschermen tegen roofdieren. Knaagdieren die als huisdieren worden gehouden hoeven zichzelf natuurlijk niet meer te beschermen tegen roofdieren. Toch vinden knaagdieren het fijn om in tijden van stress of gevaar zich terug te trekken. Het bieden van een geschikte schuilplaats is daarom essentieel. Zo kan jouw knaagdier in ideale omstandigheden leven.

Type knaagdieren huisje

Er bestaan veel verschillende knaagdieren en daarom zijn er ook veel verschillende type knaagdieren huisjes. Onze knaagdieren huisjes zijn gemaakt van verschillende materialen en beschikbaar in verschillende groottes.

  • Houten huisje: naast dat een houten knaagdieren huisje er leuk uitziet, kan een knaagdier ook aan het huisje knagen. Dit is goed voor het onderhoud van zijn tanden.
  • Kunststof huisje: een plastic huisje is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Het voordeel van een kunststof huisje is dat ze gemakkelijk te onderhouden zijn.

Knaagdieren huisje voor groepsdieren

Er zijn een aantal knaagdieren die behoefte hebben aan een wat ruimer huisje. Zo houden onder andere muizen, gerbils en ratten van een ruim huisje zodat ze samen met andere kunnen slapen. Deze drie knaagdieren zijn erg sociaal en vinden het daarom erg comfortabel om hun knaagdieren huisje te delen. Heb jij meerdere muizen, gerbils of ratten? Denk dan bij het aanschaffen van een knaagdieren huisje aan de grootte van het huisje.

Nestmateriaal in het huisje

Wat ook niet kan ontbreken in een knaagdieren huisje is nestmateriaal. Vooral hamsters en andere kleine knaagdieren houden ervan om een veilig en zacht plekje te kunnen bouwen. Nestmateriaal heb je in allerlei verschillende soorten, zoals katoen en hennep. Daarnaast vinden knaagdieren het ook fijn om een mengsel van verschillende natuurlijke materialen te hebben. Ze gaan graag zelf aan de slag met het nestmateriaal, het valt namelijk onder hun natuurlijke gedrag.