Voordelen van een puppy bench

  • Het zorgt voor geborgenheid en een beschermd gevoel:

Je pup heeft een rustige en fijne plek nodig om zich lekker terug te kunnen trekken. Van nature houdt een hond ervan om zich terug te kunnen trekken. Een puppy bench is dan een ideale optie. Zorg er wel voor dat de puppy bench op een vaste plek in huis staat, zodat hij weet dat dat zijn plek is.

  • Creëert rust en routine:

Een bench creëert rust en routine voor je pup. Wanneer het tijd is om te slapen gaat hij in de bench, wanneer je even niet thuis bent gaat hij in de bench et cetera. Dit creëert onbewust een routine voor je pup.

  • Hulpmiddel bij zindelijkheidstraining:

Een puppy bench creëert niet alleen een beschermd gevoel en een routine voor je pup, maar het helpt ook bij zindelijkheidstraining. Wanneer je pup in de bench zit zal hij niet snel zijn behoeftes in de bench doen, omdat honden vanuit nature hun veilige plek schoon willen houden. Natuurlijk gebeuren er af en toe wel eens ongelukjes.

  • Biedt veiligheid voor als je even niet thuis bent of even niet kan opletten:

Een puppy bench biedt veiligheid voor je pup, maar ook voor je spullen. Als je pup in de bench ligt kan hij niet bij gevaarlijke spullen en maakt hij ook geen spullen kapot.

  • Went sneller aan andere benches:

Als je je pup vaak meeneemt op reis of je bent dat van plan, dan is het handig dat hij goed gewend is aan zijn ‘thuis bench’. Hierdoor kan hij sneller wennen aan eventuele reis en/of transport benches.

  • Makkelijk mee te nemen:

Een puppy bench is ideaal om mee te nemen. De meeste benches zijn heel makkelijk in te klappen/vouwen.

Niet gebruiken als straf

Gebruik een puppy bench nooit als correctie of straf. Dit zal averechts gaan werken. De kans is groot dat je pup niet graag de bench in gaat. Dit kan voor problemen zorgen als je hem de bench in wil doen. Daarnaast is de kans groot dat je pup veel gaat janken en een stressgevoel gaat ervaren bij de bench.

Een puppy bench bestellen

Ben je ervan overtuigd dat je een puppy bench nodig hebt? Grootstedierenwinkel.nl heeft een ruim assortiment aan benches. Als jouw hond al wat ouder dan is een mand ook een mooie volgende stap. Benieuwd naar onze manden? Neem dan een kijkje!