Waar moet ik op letten?

Zorg dat je voor jouw maatje altijd een drinkfles hebt en niet, zoals bij een hond, een drinkbak. Knaagdieren kunnen een bakje met gemak omkiepen of er andere dingen in stoppen, waardoor het water niet meer veilig is om te drinken. Er zijn veel verschillende drinkflessen te koop; kijk goed welk formaat het best bij jouw knaagdier past. Een ander belangrijk aspect van de drinkfles is het kogeltje in het tuitje. Dit is een essentieel onderdeel van het flesje. Als dit kogeltje vast komt te zitten, bijvoorbeeld door roest, is dat niet prettig voor jouw knaagdier. Check daarom altijd voor aankoop of het kogeltje van roestvrij staal is gemaakt.

Bevestiging en plaatsing

De bevestiging en uiteindelijke plaatsing van de drinkfles is belangrijk. Verander deze plek dan ook zo weinig mogelijk. Zorg ervoor dat je knaagdier niet gedesoriënteerd raakt en niet weet waar zijn drinkfles is. Plaats de drinkfles ook niet in de zon of dicht bij een warmtebron, want warm water is niet goed voor je knaagdier. De meeste drinkflessen zijn te bevestigen met een houder of een clipje aan de achterkant. Hang de drinkfles op een bereikbare hoogte voor je knaagdier. Bevestig het flesje altijd aan de tralies van de kooi, nooit aan het aluminium/plastic deel onder de kooi. Het is ook verstandig om een reserveflesje te hebben. Het kan gebeuren dat je flesje begint te lekken of dat het kogeltje kapotgaat. Dan komt een extra flesje goed van pas. Kortom, zorg altijd dat je knaagdier toegang heeft tot vers water!

Meer dan alleen drinkflessen

Buiten drinkflessen voor knaagdieren bieden we nog veel meer in ons assortiment. We hebben alles in huis voor de inrichting van je kooi of hok. Denk hierbij ook aan andere belangrijke benodigdheden voor je knaagdier, zoals een voerbak. Zorg voor het beste voor je pluizige vriend! Ontdek nu onze selectie drinkflessen bij De Grootstedierenwinkel.nl en laat je knaagdier gehydrateerd en gelukkig blijven. Shop vandaag nog!