Even een balletje opgooien

Het spelen met een balletje is een interactief spelletje tussen jou en je huisdier. Een kattenballetje lijkt misschien eenvoudig speelgoed, maar je kat kan hiermee zeker zijn energie kwijtraken. Spelen met zo’n kattenballetje kan zelfs met meerdere katten tegelijk. Hierdoor kunnen ze elkaar lekker uitdagen, wat de lichaamsbeweging van het beestje ook weer bevordert. Het speelgoed is gemaakt van natuurlijke materialen waaraan je kat zich niet kan bezeren. We bieden verschillende soorten aan, waaronder sponsballen en ballen met veren. Jouw kat kan tegen de ballen slaan met zijn pootjes, maar hij kan ze ook in z’n bek nemen.

Sommige kattenballetjes maken zelfs geluid. We hebben ballen met een belletje, maar ook ballen die een tjilpend geluid maken, wat vogelgeluiden imiteert. Dit stimuleert dan weer het jachtinstinct van je huisdier. Bovendien zijn deze kattenballetjes handig voor jou, omdat ze geen schade aan je meubels veroorzaken.

Kattenballetje kopen

Als je overweegt een kattenballetje aan te schaffen, zal je merken dat er veel verschillende soorten en maten zijn. Een kattenballetje kopen kan in verschillende kleuren. Er zijn zelfs balletjes met een led-lampje die groen of wit oplichten. Daarnaast bieden we ook kattenballetjes aan waarbij de hersenen van je huisdier aan het werk worden gezet. Deze ballen kunnen worden gevuld met beloningen, maar je kat moet wel moeite doen door de bal een paar keer rond te rollen. Hierdoor worden er meerdere zintuigen van je kat gestimuleerd. Tot slot hebben wij ook kattenballetjes met catnip. Nu horen wij je denken… “Wat is catnip?” Met behulp van catnip wordt je kat eventjes helemaal zen. In de volksmond wordt het ook wel kattenkruid genoemd. Door dit stofje kan je kat verschillende opwindende gedragingen vertonen, zoals snuffelen, wrijven, likken, rollen en spinnen. Een ideaal speeltje dus om je kat even te verwennen.