Hond angstig tijdens oud en nieuw?

We geven je graag wat tips voor jouw hond tijdens oud en nieuw zodat hij/zij zich minder angstig voelt!

  • Begin tijdig met vuurwerktraining. Je kan je hond laten wennen aan alle geluiden die horen bij oud en nieuw door deze geluiden af te spelen via YouTube oid. Zo herkent jouw hond de geluiden worden de geluiden niet meer zo ongebruikelijk.
  • Laat jouw hond op oudejaarsdag liever niet laat op de avond uit. Zorg ervoor dat je uiterlijk 21:00 uur de laatste ronde buiten maakt. Na de laatste ronde kan je jouw hond het beste op een rustige plek laten liggen.
  • Probeer zo om te gaan met je hond zoals je dat normaal ook doet. Door zelf kalm te blijven zal je hond zich ook rustiger gedragen.
  • Sluit gordijnen en ramen, zo zal je hond minder zien van de flitsen en horen van de knallen. Mocht je hond het toch nog erg luid horen, zet dan de radio of tv aan om het geluid te verhullen.
  • Geef je hond tijdens oud en nieuw een lekker bot waar hij langere tijd mee bezig is, dit zorgt voor afleiding.
  • Zorg dat jouw hond met oud en nieuw niet weg kan lopen. Uit angst kan een hond zomaar gekke dingen doen, door deuren gesloten te houden kan hij/zij nergens heen.

Hond Oud En Nieuw

Hond alleen laten tijdens oud en nieuw?

Oud en nieuw buiten de deur vieren? Waar laat je dan jouw hond? Een hond alleen laten tijdens oud en nieuw raden wij niet aan. Vooral niet als jouw hond erg bang is voor vuurwerk, dat maakt het extra spannend. Hij zal dan jouw steun hard nodig hebben en jouw aanwezigheid kan een kalmerend effect hebben. Daarnaast kan een hond zijn angst voor vuurwerk koppelen aan het alleen thuis zijn. Met als gevolg dat jouw hond gedurende het hele jaar bang is om alleen thuis te zijn.

Wil jij toch oud en nieuw ergens anders dan thuis vieren, of komen er veel vrienden over de vloer? Dan kun je ervoor kiezen om jouw hond naar een hondenopvang te brengen. Een opvang waar jouw hond vaker is geweest, waar hij/zij de omgeving herkent en welke rustig is gelegen, heeft de voorkeur. Een opvang waar jouw hond nog nooit is geweest zal wellicht ook stress op kunnen leveren, kies dus bewust een opvang waar jouw hond in goed handen is. En let op! Vaak zitten opvang locaties snel volgeboekt in deze periode, dus neem op tijd contact op met jouw hondenopvang.

Een fijne oud en nieuw voor iedereen!