Feiten over cavia speeltjes

Er zitten een aantal interessante feiten aan cavia speeltjes:

  • Knaagspeelgoed: Knaagspeelgoed, zoals houten stokken of blokken, vinden cavia’s niet alleen leuk, maar het is ook nog eens heel belangrijk voor hun tandgezondheid. Cavia’s hebben namelijk constant groeiende tanden en moeten daarom regelmatig knagen om hun tanden te slijten.
  • Schuilplaatsen en tunnels: Schuilplaatsen en tunnels bieden niet alleen een leuke omgeving om in te spelen. Het geeft cavia’s ook een gevoel van veiligheid en comfort. Van nature zijn cavia’s prooidieren en daarom voelen ze zich veiliger in beschutte ruimtes.
  • Interactief speelgoed: Ondanks dat cavia’s geen ingewikkelde trucjes kunnen doen, kunnen ze wel enorm genieten van interactief speelgoed, zoals een stukje touw om aan te trekken of een speeltje dat je verstopt waar ze naar kunnen zoeken.
  • Bal speelgoed: Sommige cavia’s vinden het leuk om een klein balletje te duwen of te trappen. Een leuke manier om ze actief te houden en te stimuleren om te bewegen.
  • Zelfgemaakt speelgoed: Cavia speeltjes kun je ook heel goed zelf maken. Ze vinden het net zo leuk om met kartonnen doosjes, lege wc-rolletjes en stukjes stof te spelen.

Leuke cavia speeltjes

Een aantal leuke cavia speeltjes zijn:

  • Tunnels: Cavia’s zijn gek op rondrennen, kruipen en verstoppen. Een tunnel biedt een veilige en leuke omgeving waarin ze heerlijk kunnen spelen en verkennen.
  • Hooibal: Een hooibal is een goede manier om hun knaaginstinct te stimuleren en actief te houden. Tijdens het spelen met een hooibal kunnen ze lekker knabbelen aan het hooi.
  • Excercise ball: Een exercise ball is een loopbal waar de cavia in kan om veilig rond te lopen in huis of in de tuin. Zo blijft de cavia meer in beweging en zal de gezondheid van de cavia verbeteren.

Cavia speeltjes bestellen

Cavia speeltjes vormen niet alleen een bron van vermaak, maar dragen ook bij aan het geluk en welzijn van cavia’s. Wil je leuke cavia speeltjes bestellen? Neem dan een kijkje in onze webshop! Liever meer blogs lezen? Vergeet dan niet ook onze kennisbank te bekijken!

Webshop